Sådan fik vi løst problemet med larm på kontoret

Dårlig akustik

I Sanistål viste arbejdsmiljø-rapporten, at der var for meget larm på kontoret. Det var svært at høre, hvad kunderne sagde i telefonen. Det skyldtes blandt andet, at kontoret er et langt, smalt rum, hvor der sidder 20 mennesker i grupper af 4 personer. De er opdelt efter kundesegmenter, og har mange telefonsamtaler med kunder i løbet af dagen.

Akustik-løsninger var ikke nok

Noise Guide dæmper larm på kontoretTidligere havde de fået sat støjdæmpende plader i loftet og syntes, de havde gjort hvad de kunne ved de fysiske rammer, for at undgå larm på kontoret, men uden at det helt havde løst problemet.

De var derfor på udkig efter en anden måde at mindske støjgenerne på kontoret. Her faldt de over Noise Guiden, som er en lille støjindikator, man kan have stående på skrivebordet.

Den giver klar besked om støjniveauet ved at øret på den lyser grønt, gult eller rødt, alt efter hvor meget larm der er. De har i et halvt år haft 4 Noise Guides placeret på øerne i kontoret og har oplevet, at de faktisk afhjalp problemet.

Noise Guiden gav resultat med det samme

”Det havde en øjeblikkelig virkning at bruge Noise Guide. Før havde vi folk, der talte meget højt. Det har vi ikke mere”, siger Palle Walsted, som er Team leder på kontoret i Silkeborg.

Palle Walsted forklarer, at ligeså snart den lyser rødt, så dæmper man sig helt automatisk for at tage hensyn til sine kollegaer.

”Det ligger i baghovedet, at man skal være obs på sine kollegaer, når den blinker rødt”, siger Palle Walsted og uddyber ”Den er lige dér foran dig, som en meget direkte reminder om, at nu skal du dæmpe dig.”

Noise Guiden er nem at flytte

Han forklarer desuden, at det smarte ved Noise Guiden er, at man nemt kan flytte rundt med den på kontoret. Hvis man oplever, at der er meget larm et andet sted på kontoret, kan man bare sætte Noise Guiden derover. Der er meget kort fra tanke til handling, når man ikke først skal have den skruet ned fra væggen.

Noise Guiden er efterspurgt på mange af Saniståls afdelinger, efter de har hørt om resultatet på kontoret i Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *