Støj i storrumskontorer kan føre til stress

Støj på kontoret

Støj i storrumskontorer kan være et problem. En undersøgelse fra Sydney Universitet viser, at medarbejdere bliver drænet for energi, når støjniveauet på arbejdspladsen er for højt. Det er bevist, at det er skadeligt, hvis man bliver udsat for et for højt støjniveau gennem længere tid.

Arbejdsmiljø i storrumskontorer

Det er problematisk, hvis støjniveauet er for højt, hvilket det ofte kan være, når man arbejder i storrumskontor. Støj kan give stress og stresslignende lidelser, hvilket ikke er en sund tilstand for mennesket at være i. Tilstanden kan nemlig medføre uro og nedsat koncentrationsevne. En undersøgelse fra DTU viser nemlig, at arbejdsevnen hos kontoransatte falder med 10-15%, når vedkommende bliver udsat for støj. Foruden dette er det yderligere bevist, at for meget støj kan medføre stress.

Hele 60% af de ansatte i de største storrumskontorer i Storkøbenhavn, har klaget over støjniveauet på deres arbejdsplads. Støjniveauet er værst, når man er mange mennesker samlet på arbejdspladsen.

Et for højt støjniveau har længe været en udfordring i storrumskontorer. Men der findes stadig mange af disse store kontorlandskaber. Man kan derfor sætte spørgsmålstegn ved, om støjproblemet overhovedet bliver afhjulpet.

At sætte mange mennesker sammen på et kontor kan have forskellige årsager. Eksempelvis kan sammensætningen af mange mennesker skyldes økonomi – at det er billigere for arbejdsgiveren, at sætte dens medarbejdere i samme rum. Man kan derfor forsøge at reducere støjniveauet på anden vis.

Reducer støjniveauet i storrumskontorer

Det er altså vigtigt at reducere støjniveauet på storrumskontorer, da mange ansatte er generet af støjen. For at sænke støjniveauet i storrumskontorer kan man benytte en støjmåler. Når man er blevet bevist om hvor højt et støjniveau man egentlig udsættes for på storrumskontoret, kan det være lettere at sænke støjniveauet. Derefter kan man fokusere på indretning af kontorerne ved hjælp af denne infografik, så man bibeholder et roligt arbejdsmiljø.

Links:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *