SoundEar undersøger støjpåvirkningen hos nedrivningsarbejdere

Støjpåvirkning hos nedrivningsarbejdere

SoundEar har været på besøg hos Christiansen og Essenbæk (C&E), som blandt andet beskæftiger sig med renovering og vedligeholdelse af broer, skoler og boligbyggerier. Formålet med besøget var at måle den støjpåvirkning, den enkelte ansatte blev udsat for, og synliggøre hvor vigtigt det er at huske at bruge sit høreværn.

”Vi har fået lavet støjmålinger på vores forskellige arbejdsprocesser. På den måde har vi fået sat konkrete tal på, som vedrører vores folk, og det gør det nemt at forholde sig til,” fortæller Niels- Bille Hansen fra firmaet C&E efter besøget fra SoundEar. Niels-Bille Hansen er Leder for Bore-skære afdelingen og er en del af Arbejdsmiljøgruppen hos C&E.

Der var god grund til at sætte fokus på støjpåvirkningen blandt de ansatte, for det var en farlig kombination af ekstremt høj støjpåvirkning samtidig med, at der blev sjusket med brugen af høreværn, SoundEar mødte ude på byggepladsen.

Hver 4. ansatte risikerer høreskader

”Med det støjniveau vi ser og i så mange timer om dagen, vil statistisk set hver 4. medarbejder pådrage sig en høreskade inden for en 10-årig periode, hvis de ikke bruger høreværn” konkluderer Ole Juhl fra SoundEar om støjmålingerne.

Det er dog ikke kun brugen af høreværn, man satser på i C&E. Der skal mere til, herunder et øget fokus på arbejdsprocesserne ude på pladserne.

”Det giver god mening at beskytte sine ører så godt man kan. Men i første række skal vi planlægge arbejdet så man får så lidt støj som muligt. Har man mulighed for at bruge de støjsvage værktøjer/klinger? Kan man adskille meget larmende processer fra mange andre entreprenører på pladsen, er det god planlægning,” siger Christina Trebbien, Arbejdsmiljøleder hos C&E.

Har du brug for hjælp til at få styr på støj på arbejdspladsen? Så ring til os på 39 40 90 02 og vi hjælper med rådgivning.

Du kan også hente inspiration i blogindlægget her med 5 tips til at mindske støj i industrien.

Kom i gang med at måle støjpåvirkning selv

Vi har en række produkter målrettet industri-og byggebranchen, som både måler støj og giver klart signal om, hvornår høreværnet skal på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *